Efter väl förrättat värv smakade den italienska tomatsoppan toppen! Ingenting blev kvar i grytor och skålar !
Italiensk tomatsoppa
Ingredienser: 1 gul lök, 1 klyfta av vitlök, 100 gram kålrot, en halv matsked curry, en halv matsked paprikakrydda, till exempel sumac, en burk krossade tomater, 8 deciliter grönsaksbuljong, 2 matskedar torkade röda linser, 1 deciliter risoni, 1 tesked pepparsås, 1 påse bladspenat, stekolja, salt och nymalen svartpeppar.
Vi satte ugnen på 200 grader. Därefter skalade vi, delade och finhackade löken samt vitlöken. Vi skalade även och rev kålroten grovt . Vi fräste sedan lök, curry och sumac i två matskedar olivolja ungefär fem minuter i en rymlig kastrull tills löken var mjuk, men utan att den får färg.
Tillsatte kålrot, krossade tomater, buljong, linser, risoni och pepparsås. Vi kokade upp och lät sjuda ungefär 10 minuter under lock. Vi vände ned spenaten och smakade av med salt och peppar.
Inspirerad av Tomatsoppa med vitlöksbröd, Annica Karlsson 200620